Wedstrijdverslag uit tegen De Wissel 1

Woensdagavond 29 januari 2009 hadden we een uitwedstrijd tegen de heren van De Wissel 1 van de gelijknamige cafe uit Oeffelt. De allereerste partij van de avond ging tussen Antwan Linders en mij. In alle eerlijkheid kan ik zeggen dat Antwan lekker stond te gooien, en ik niet. De eerste twee legs gingen zeer verdiend naar Antwan. De derde leg stond ik iets beter te gooien, en kreeg zowaar kansen op een dubbel, maar kon ze niet verzilveren. Antwan won derhalve met 3-0 van mij. De tweede partij was die tussen Frank van Lit en onze Frank. Door goed spel met gelijk de dubbels met de eerste pijl te raken, won onze Frank van hun Frank met 3-1. Wilke gooide tegen Martin Zuidenga. De eerste leg ging zeer overtuigend naar Wilke, die goed stond te gooien in deze leg. De legs daarna liepen niet echt lekker voor Wilke, waardoor ze uiteindelijk haar partij verloor met 3-2. De laatste singel was Patrick Verberkt tegen Pierre. Voor Pierre gold hetzelfde als voor mij, scorend liep het niet lekker, en ook de dubbels werden niet geraakt. Patrick won met 3-0. De koppels gevormd door Wilke samen met Frank verloren alle twee hun partijen omdat ze beiden geen trippels konden raken, en hun tegenstanders wel. Verlies met 3-1 en 3-2. Daarna was het de beurt aan Pierre en mij om onze koppels te gooien. De eerste wedstrijd verloren we met 3-2. In de tweede koppelwedstrijd keerde het tij. Doordat ik een maal de maximum score gooide van 180, kregen we alletwee het gevoel dat er meer in zat. De scores waren redelijk tot goed, en ook de dubbels vielen erin. Gevolg was de winst met 3-1. De bierronde tenslotte ging mooi gelijk op, waarbij beide teams kansen kregen om te winnen. Maar omdat De Wissel het eerst uitgooide, verloren we ook dit punt. Einduitslag is geworden: 7-2 in het voordeel van De Wissel 1. Heren bedankt voor de gezelligheid, succes toegewenst in de rest van de competitie, en tot ziens in Reek.

Bavaria Open Son 2009

Zaterdagmiddag 24 januari 2009 ben ik samen met mijn vrouw Petra naar Son afgereisd. Daar werd vandaag voor de eerste keer het Bavaria Open Son darttoernooi gehouden. Zelf had ik graag hieraan deelgenomen, maar omdat ik 's-morgens geen tijd had, en het toernooi reeds om 12.00 uur begon, ging dat niet. In totaal hadden zich 116 darters hiervoor ingeschreven. De hoofdprijs was 2500 euro voor de winnaar, en 1250 euro voor nummer 2. Tot en met nummer 16 lag er prijzengeld te wachten. Dit zorgde ervoor dat er enkele zeer grote darters aanwezig waren. Wat te denken van Co Stompe, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen, Jan van der Rassel, Joey ten Berge, Tony Martinez, Erwin Extercatte, Braulio Roncero, Toon Greebe en Willy van de Wiel. Het toernooi werd gehouden in een grote tent op het kerkplein in Son. De opbrengst van dit toernooi ging naar een goed doel, te weten stichting Vossekuil. Winnaar van dit toernooi is Joey ten Berge geworden, die in de finale won met 6-2 van Jelle Klaasen. Op de derde plaats zijn geeindigd Jan van der Rassel en Michael van Gerwen. Ik heb zelf geen pijltjes gegooid, wel zijn er foto's gemaakt. Foto's van mij samen met enkele grootheden zijn te bezichtigen op de fotopagina op deze site onder het kopje "Met bekende darters op de foto". Met dank aan Petra, die de foto's heeft genomen.

Wedstrijdverslag thuis tegen The Bulls

Maandagavond 19 januari 2009 moesten we thuis darten tegen The Bulls. Dat je geen rode lap voor stieren moet houden, dat wist ik. Hiervan worden ze actief. Dus hadden we bewust die rode lap achter slot en grendel gedaan. Maar .....waarschijnlijk hadden ze vanuit Veghel naar Reek toe een paar keer stilgestaan voor een ROOD verkeerslicht !! Gevolg hiervan was dat ze super actief en gemotiveerd in Reek aankwamen. In de eerste wedstrijd speelde Pierre tegen Felix Guns. De eerste leg ging naar Pierre, de andere drie naar Felix, nadat beiden de kans hadden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de tweede partij was Dirk Plug de tegenstander van Frank. Door goed spel met hoge scores kwam Frank met 2-0 voor. Daarna kwam Dirk, eveneens met prima darts terug tot 2-2. In de beslissende leg was het Dirk die het eerst een kans kreeg op de dubbel, maar Frank raakte hem uiteindelijk het eerst. Mijn tegenstander was Robin Brouwers. In de eerste leg gooide Robin matig, waardoor ik bij kon blijven, maar Robin finishde goed. De tweede en derde leg verliepen voor mij dramatisch, ik kon geen trippels raken. Robin daarentegen gooide wel de trippels en won verdiend. Rene gooide de laatste singel tegen Leo Bakker. Nadat Rene de eerste leg had gewonnen, ging bij Leo het stierenbloed koken. De ene trippel na de andere werd door Leo gegooid. Hierdoor won Leo overtuigend met 3-1. Over de koppelwedstrijden valt maar een pluspunt te vermelden, en dat is de winst van Frank en Rene op Felix en Leo met 3-2. De andere drie partijen werden allemaal met 3-0 gewonnen door The Bulls. Enerzijds door slecht spel van ons, anderzijds door schitterend spel van hun. De bierronde tenslotte ging redelijk gelijk op, maar het waren wederom de mannen van The Bulls die het punt opeisten. Einduitslag is geworden 7-2 in het voordeel van The Bulls. Heren bedankt voor de dartlessen, veel succes verder in de competitie, en tot ziens bij Peer in de hei.

Open Zeeland 2009

Op zondag 18 januari was er wederom een Open Zeeland geörganiseerd. Voorafgaand aan het singel toernooi was er een koppeltoernooi. Voor het koppeltoernooi hadden 47 teams ingeschreven. Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan het koppeltoernooi. Mijn koppelmaat was Rene Elbers, die net als ik speel in het team van Koetshuis 4. Rene en ik beten goed van ons af tijdens onze koppelwedstrijd. Onze scores waren soms zeer hoog, maar onze tegenstanders waren helaas voor ons een maatje te groot. Dus verlies en over was voor ons het koppeltoernooi. Voor het singel toernooi hadden 97 personen ingeschreven, waardoor er een poule-systeem ingevoerd werd. In het singel toernooi won ik maar één van de drie wedstrijden, ondanks goed spel, waardoor ik in de verliezersronde terecht kwam. In de verliezersronde trof ik als tegenstander Jordy Waalboer. Tijdens deze partij vielen de trippels aan mijn kant goed, wat overigens de hele dag al het geval was, maar ook de dubbel 16 werd direkt geraakt. Ook de tweede leg verliep soepel, ik stond snel op een dubbel en wederom werd meteen de dubbel 16 geraakt. Uitslag 2-0 voor mij. Het resultaat hiervan was dat ik een ronde verder was. Helaas vielen in de laatste wedstrijd de dubbels niet, in tegenstelling tot de hoge scores, zodat voor mij Open Zeeland voorbij was. Winnaar van dit toernooi is geworden Joey ten Berge die in de finale won met 5-1 van Hermie van Orsouw.

Wedstrijdverslag uit tegen Heische Tip

Vrijdagavond 16 januari 2009 hadden we een uitwedstrijd tegen Heische Tip uit Zeeland. Het is een wedstrijd geworden die alles in zich had. Schitterende hoogte punten zoals 3x een maximum score van 180 en een uitgooi van 108, maar ook treurige diepte punten, zoals de bierronde, waarin beide partijen per beurt net iets meer dan 20 gemiddeld gooiden. De eerste partij van de avond gooide Frank tegen Tim Potters. Gaandeweg de wedstrijd kreeg Tim steeds meer de overhand, mede door snelle finishes, en won met 3-1. In de tweede partij stond Wilke tegenover Albert Sengers. Albert nam nog wel de eerste leg voor zijn rekening, maar moest toen toezien dat Wilke de volgende drie legs pakte en zodoende won met 3-1. De derde partij had een internationaal tintje. Ik mocht het opnemen tegen Oguz Karahan. Scorend kon ik Oguz de eerste twee legs nog wel bijblijven, maar Oguz pakte gelijk zijn eerste mogelijkheid om die laatste dubbel te gooien. In de derde leg kwam de ommekeer. Ik bleef mijn trippels raken, terwijl Oguz even de weg kwijt was. Door 43 uit te gooien met enkel 7 gevolgd door dubbel 18, werd de stand 2-1. De vierde leg had hetzelfde beeld als de derde. Hierdoor werd de stand 2-2. De laatste vijfde leg ging scorend voor mij goed, maar de dubbels liepen niet vlot. Na 7 pijlen net ernaast, ging gelukkkig de 8-ste pijl in de dubbel 14, waardoor ik de partij won met 3-2. De laatste singel was die van Rene tegen George Vloet. Deze partij was erg grillig, het ging op en neer. Ook de scores varieerden van 5 tot en met 180, beiden gegooid door George. Ook Rene kende in deze partij een persoonlijk hoogtepunt. Door enkel 4, trippel 18 gevolgd door dubbele bull gooide Rene een leg uit met 108. Door uiteindelijk de zenuwen het best in bedwang te houden werd de partij met 3-1 gewonnen door Rene. Bij de koppels gooiden Wilke samen met Frank, die gelijk hun eerste partij wonnen met 3-2, na een zeer spannende strijd. De tweede koppelpartij, waarin George namens Heische Tip zijn tweede 180-score noteerde, ging naar Zeeland. Hierna was het de beurt aan Rene en mij om te koppelen. Onze eerste partij verloren we met 3-1, een partij waarin ook Oguz een 180-score noteerde. Gelukkig keerde het tij in onze tweede koppelpartij. Mede door hoge scores van onze kant ging de winst in deze partij naar Reek. Over de bierronde valt weinig positiefs te vermelden. Alle 8 spelers gooiden slecht tot zeer slecht. Het zal de spanning wel geweest zijn. Gelukkig werd iedereen uit zijn/haar lijden verlost door George die de laatste dubbel gooide. Einduitslag 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van Heische Tip bedankt voor de gezellige avond en tot ziens in Reek. Speciaal voor Albert, de winst is in de gemeente Landerd gebleven.

Koetshuis 4 bij laatste 16 in bekertoernooi

Maandag 12 januari 2009 hadden we weer een bekerwedstrijd op het programma staan. Deze keer hadden we een thuiswedstrijd tegen het team Mad House van cafe Babbels uit Heesch. En een "gekkenhuis" werd het !!! Alle single partijen eindigden in 3-2. In de eerste partij speelde Wilke haar singel tegen Roy Raaijmakers. Er werd goed gegooid van beide kanten, maar de winst ging naar Roy. In de volgende partij was het mijn beurt om tegen Remco van Baren te gooien. Ook deze partij kende een hoog niveau, en hier ging de winst naar Koetshuis 4. Frank had in de derde partij als tegenstander Sebastiaan van den Berg. Ondanks dat Sebastiaan een 180-score noteerde verloor hij de partij van Frank. De laatste singel had als spelers onze Pierre tegen Erwin Hoeks. Ook in deze partij hielden de spelers elkaar goed in evenwicht. Helaas voor Pierre gooide Erwin net iets eerder die laatste dubbel. Tussenstand na de singels dus 2-2. Frank koppelde samen met Pierre en zij speelden eerst hun tactics. Mad House was hierin beter en won met 2-0. Hierna was het de beurt aan Wilke met mij om 701 te spelen. Door goed spel wonnen wij met 2-1. Gelijk hierna speelden wij onze tactics die we, soms spectaculair, wonnen met 2-0. De laatste 701 was voor Frank en Pierre. Na een spannende strijd gooide Frank de laatste dubbel 18, die de winst voor deze partij betekende, maar tevens ook de overwinning in totaal op Mad House. Dit werd dan ook luidkeels ten gehore gebracht. In de bierronde was de scherpte eraf, waardoor deze ronde naar Mad House ging. Einduitslag 5-4 in het voordeel van team Koetshuis 4. Heren van Mad House bedankt voor de spannnende partijen deze avond, en veel succes toegewenst in jullie competitie. En wij, wij gaan door naar de volgende ronde in het bekertoernooi.