Een Gelukkig Nieuwjaar 2016

Schaijk, zaterdag 2 januari 2016.
Na een lange tijd afwezigheid door blessure leed en daarmee verband houdende slechte prestaties, heb ik geen enkele wedstrijd in toernooi verband meer gegooid. Ook de zin in darten was nagenoeg verdwenen. Inmiddels is de (steeds weer opspelende schouder blessure) weer goeddeels verdwenen en zie ik de darttoekomst weer met een lach tegemoet. Heb wel mijn worp enigszins moeten veranderen en dat resulteerde weer in het feit dat ik overgestapt ben naar andere pijlen. Ook het gewicht van deze nieuwe pijlen is zwaarder dan ik ooit heb gehad, namelijk 26 gram, maar het voelt goed. En dat goed voelen is een mentale kwestie, ik ben tenslotte geen robot, maar een mens van vlees en bloed. Zolang ik pijnvrij de pijltjes kan gooien ga ik wederom deelnemen aan wedstrijdjes en toernooien. Ik spreek dan ook de wens uit dat iedereen een gezond 2016 mag beleven en dan komt de rest vanzelf.

2e ranking Hap en Stap

Schaijk, woensdag 23 september 2015.
Gisteren heeft alweer de 2e ranking van Hap en Stap in Zeeland plaatsgevonden. Deze avond namen in totaal 20 personen hieraan deel. Ook ik was wederom van de partij. Ik werd ingedeeld in een poule van 4. Mijn eerste poule wedstrijd mocht ik spelen tegen Paul Kuijpers. Tijdens deze partij sta ik lekker te spelen, vele hoge scores en net geen 100+ finishes. Ik won deze partij dan ook met 2-0. De tweede poule wedstrijd ging tegen Vincent Geerlings. Ik pak de voorsprong door de eerste leg te winnen, maar moet lijdzaam toezien hoe Vincent de wedstrijd wint, simpelweg door het feit dat ik die laatste dubbel niet geraakt kreeg. In de laatste poule wedstrijd was Rody Wittenberg mijn tegenstander. Ondanks dat ik toch wel tegenstand bood was het Rody die, mede door het snelle finishen, de pot met 2-0 won. Hierdoor kwam ik terecht in de B-ronde. Het is “good old” Oguz Karahan die hierin mijn tegenstander is. Met beter spel in de eerste leg pakt Oguz verdiend de leiding. In de tweede leg zijn de rollen omgekeerd en trek ik de stand gelijk, waarin ik ook nog de maximale score van 180 weet te noteren op het scorebord. In de beslissende derde leg gaat het bij ons beiden moeizaam, de hoge scores blijven achterwege en wanneer we kunnen uitgooien is dat ook problematisch. Uiteindelijk weet Oguz de dubbel 1 te vinden en wint zodoende deze wedstrijd. Ondanks het magere resultaat gedurende deze ranking zijn er toch ook pluspunten te vermelden, de scores waren met tijd en wijle goed, getuige de 180 score, het finishen moet gewoon beter, zeker op de cruciale momenten. Al met al weer een avondje lekker staan te darten.

1e ranking Hap en Stap

Schaijk, woensdag 9 september 2015.
Op de dinsdag avond van de 8ste september vond voor de eerste keer een ranking toernooi plaats in café Hap en Stap in Zeeland. Omdat mijn wederhelft in de avonduren op de dinsdagen haar werkzaamheden moet uitvoeren in Zeeland, kon ik dat mooi combineren met het bezoeken van deze eerste ranking. Voor deze première waren 19 deelnemers naar Hap en Stap gekomen. Mijn eerste wedstrijd ging tegen Nick van Beek. Eenvoudig won Nick deze partij van mij met 2-0. Het was Erik van de Berg die mijn volgende tegenstander was. Het was niet goed maar wel spannend. Met 2-1 ging de winst naar Erik toe. Mijn laatste wedstrijd in de poule was die tegen Marco van Rosmalen. In deze wedstrijd waren de finishen doorslag gevend. Hierin was ik net de betere en won derhalve deze pot met 2-1. Met deze resultaten in de poule kwam ik terecht in de B-ronde. Het toeval wil dat ik gelijk in de eerste ronde een bye kreeg en daardoor direct in de halve finale geplaatst werd. Hierin kom ik Jos Verbruggen tegen als opponent. Na twee spannende legs waarin de punten eerlijk verdeeld werden was er een beslissende derde leg nodig om de winnaar aan te wijzen. Als ik op een dubbel sta is het Jos die in zijn beurt een finish maakt van 98 met 2 pijlen via T20-D19 en sluit deze laatste leg af met een overwinning. Met deze nederlaag eindigde voor mij deze 1e ranking van Hap en Stap, maar het was weer fijn om een avondje de pijlen vast te houden.

1e Eefs Open te Sambeek

Schaijk, 17-8-2015.
Afgelopen zaterdag, 15 augustus, werd er voor de eerste keer Eefs Open darttoernooi georganiseerd. Plaats van handeling was eetcafé de Gouden Leeuw in Sambeek. De wedstrijdleiding was in handen van Jaap Draaijer van Draaijer Darts. In totaal schreven zich 27 deelnemers in om een gooi te doen naar de winst op dit toernooi. Er werden 6 poules van 4 geformeerd en één poule van 3. Het toeval wil dat ik in de poule van 3 ingedeeld werd, tezamen met Jaap Draaijer en Willem van Keijsteren. In onze poule speelden wij ieder 2x tegen elkaar. De eerste partij van mij ging tegen Willem die ik verloor met 3-0. Mijn tweede partij ging tegen Jaap en deze partij won ik met 3-2 waarbij ik in de beslissende vijfde leg een 2-darts finish van 70 maakte via T10-D20. De derde wedstrijd die ik speelde was wederom tegen Willem en ook deze pot verloor ik met 3-0, simpelweg omdat Willem vandaag lekker stond te gooien. Mijn laatste poule wedstrijd ging weer tegen Jaap. In deze pot nam Jaap revanche op mij, gooide ook nog eens de maximale score van 180, en won verdiend met 3-0. Hierdoor kwam ik terecht in de B-ronde. Tegenstander van mij in deze ronde was Ferry ter Veen. Helaas wist ik ook deze partij niet in winst om te zetten. Met een 2-1 uitslag ging de winst naar Ferry toe. Met deze laatste verliespartij hield voor mij dit toernooi op. Wat zeker het vermelden waard is van dit toernooi is dat het niveau zeer hoog was. Wat te zeggen van de 170-finish van Willem van Keijsteren. De B-ronde werd gewonnen door Lars Fransen die in de finale Willem van Keijsteren versloeg. In de A-ronde ging de 3e plaats naar de heren Levy Frauenfelder en Danny van Klompenburg toe. De finale ging tussen Davy van der Zande en Rob Terwindt en werd na een spannende partij afgesloten met de winst voor Davy van der Zande, die hiermee winnaar werd van Eefs Open. Foto’s van de prijsuitreiking staan op deze site op de foto pagina onder Eefs Open 15-8-2015.

Zomer ranking toernooi Gouden Leeuw Sambeek

Schaijk, 29 juli 2015.
Gister avond weer de reis gemaakt naar het gezellige eetcafé De Gouden Leeuw in Sambeek. Aldaar is men al weer drie weken bezig met hun zomer ranking. Voor mij was dit de eerste kennismaking met deze ranking serie. Er waren 24 deelnemers die een gooi deden naar de overwinning. Ik werd ingedeeld in een poule van 4 tezamen met Remco van Dijk, Ron van den Broek en Jan Verstegen. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Remco. De eerste leg gaat naar Remco toe, maar de drie daarop volgende legs worden door mij gewonnen. Hiermee win ik de eerste pot met 3-1. In de tweede wedstrijd van de poule mag ik het opnemen tegen de Belg Ron van den Broek. In deze partij gaat het mooi tegen elkaar op, regelmatig hoge scores aan beide kanten, het verschil zat hem in het finishen. Bij het uitgooien was ik diegene die het beste presteerde. Met een uitslag van 3-1 in mijn voordeel kwam een einde aan deze spannende partij. Mijn laatste poule wedstrijd ging tegen Jan Verstegen. In deze partij vielen aan mijn kant niet meer de hoge scores zoals eerder deze avond wel het geval was. Het was Jan die duidelijk de betere speler was in deze pot en verdiend de zege naar zich toetrok met een 3-0 uitslag. Nadat alle partijen in onze poule gespeeld waren kon de balans opgemaakt worden. Hieruit kwam tevoorschijn dat zowel Ron als ik beiden 6 punten hadden, maar omdat ik de onderlinge confrontatie had gewonnen werd ik tweede in onze poule, achter Jan Verstegen die eerste werd, en ging dus door naar de winnaarsronde. In deze winnaarsronde tref ik Roy Broeks aan als tegenstander. Het moge duidelijk zijn dat Roy voor mij een maatje te groot is. Ondanks dat weet ik toch nog één leg te winnen door D9 te finishen maar de winst gaat zeer verdiend naar Roy toe met een 3-1 zege. Hiermee eindigde voor mij deze ranking. Terugkijkend op deze avond kan ik zeggen dat ik geen spijt heb van het feit dat ik weer heb deelgenomen aan een darttoernooi. Temeer omdat de gezelligheid en de sfeer daar in Sambeek weer fantastisch was.

Open Gouden Leeuw Sambeek

Schaijk, zondag 21 juni 2015.
Vandaag is het darttoernooi Open Gouden Leeuw Sambeek gehouden en wel in het gelijknamige eetcafé De Gouden Leeuw in Sambeek. Dit toernooi was in handen van Draaijer Darts waarbij Jaap als wedstrijdleider optrad en dit voortreffelijk deed. Er waren maar liefst 28 fanatieke darters die zich voor dit evenement hadden ingeschreven. Zodoende konden er 7 poules van 4 geformeerd worden die elk op hun eigen baan de poule wedstrijden konden afwerken. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Hermie van Orsouw. Het is Hermie die de eerste leg wint. In de tweede leg weet ik de stand op gelijke hoogte te brengen door een finish van 73 via 19-18-D18. In de twee volgende legs, waarin Hermie ook nog eens de maximale score van 180 laat aantekenen, kan ik redelijk bij blijven maar is het toch Hermie die beide legs pakt en zodoende de partij wint met 3-1. De tegenstander van mij in de tweede poule wedstrijd is Roy Bouwman. Al gelijk in de eerste leg gooit Roy de maximale score van 180, maar moet uiteindelijk toch toezien dat ik de leg pak met een 16 finish via D8. Ook in de tweede leg gaat de winst naar mij toe met een 16 finish via D8. In de derde leg weet Roy zijn achterstand te verkleinen tot 2-1 maar in de vierde leg sta ik weer lekker te spelen en met een 36-finish via D18 weet ik de winst in deze partij veilig te stellen. In mijn laatste poule wedstrijd is mijn tegenstander Richard de Bie. Tijdens deze pot staat Richard geweldig te spelen, staat iedere leg na 3 of 4 beurten op een dubbel, gooit ook eenmaal de maximale score van 180, en wint zeer verdiend en met schitterend spel deze wedstrijd tegen mij met een 3-0 zege. Met deze resultaten wordt ik derde in onze poule, zodat ik het toernooi verder speel in de B-ronde. Hierin kom ik Carla Smits tegen. In de eerste leg gaat het aan beide kanten moeizaam, hoge scores blijven achterwege en ook het finishen kost de nodige moeite. Wanneer ik meer dan een dozijn aan pijlen heb verbruikt voor het uitgooien is het Carla die 40 finisht via D20 en dus de voorsprong neemt. In de tweede leg worden de scores bij mij enigszins beter en ook het finishen lukt met een 17-finish via 1-D8. Ook leg drie en vier weet ik te winnen en met een uitslag van 3-1 ga ik door naar de volgende ronde op dit toernooi. Ditmaal is mijn tegenstander Rudie van Haandel. Het is een pot waarin we beiden aan elkaar gewaagd zijn. Daar waar ik de mogelijkheid om te finishen laat liggen in de eerste leg is het Rudie die de voorsprong neemt. In de tweede leg weet ik de stand gelijk te trekken door een finish van 6 via 3-1-D1. In de derde leg gaat het mooi gelijk op maar het verschil wordt gemaakt in het finishen en daarin is Rudie het trefzekerst. In de vierde leg maakt ik net geen 108 finish, na enkel 18 gevolg door trippel 18 weet ik met mijn derde pijl net niet de dubbel 18 te raken. Hierna krijg ik nog wel de kans om 18 te checken maar dat lukt mij helaas niet. Rudie daarentegen gooit in zijn beurt wel de dubbel en wint de partij met 3-1. Met deze laatste nederlaag was voor mij een einde gekomen aan dit toernooi. Afsluitend wil ik Jaap bedanken voor de wedstrijdleiding deze dag, en Evert en Angelique voor de gastvrijheid en de goede zorgen tijdens dit toernooi. Tot de volgende keer.

Eindranking De Gouden Leeuw Sambeek editie 6

Schaijk, zondag 17 mei 2015.
Op zaterdag 16 mei 2015 heeft de eindranking plaatsgevonden van De Gouden Leeuw ranking editie 6. Voorafgaand aan deze eindranking werd er door Evert en Angelique, de uitbaters van café De Gouden Leeuw te Sambeek, een barbecue gegeven voor iedere darter die deelgenomen had aan een van de rankings van deze editie. Een schitterend gebaar naar de sporters toe die deze actie dan ook enorm waarderen, en die de onderlinge al aanwezige hechte band alleen nog maar verstevigd. Nogmaals bedankt voor alle goede zorgen tijdens deze rankings, het was in een woord geweldig. Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan het overheerlijke vlees werd er begonnen met de eindranking. Voor deze eindranking hadden zich maar liefst 24 personen ingeschreven. Met dit aantal konden er 4 poules van 5 personen gemaakt worden en 1 poule van 4 personen. Ik had het geluk dat ik ingedeeld werd in een poule van 5, dus mocht ik 4 partijen spelen in de poule-fase. Mijn eerste partij ging tegen John de Bruin. En dat John wel degelijk een aardig pijltje kan gooien bewees hij in de eerste leg door de maximale score van 180 te noteren. Ook het finishen verliep voor John gladjes waardoor de eindstand van 3-0 in het voordeel van John zeker terecht was. Mijn tegenstander in de tweede partij was Willem van Keijsteren. Het was een mooie pot met aan beide kanten hoge scores, het waren de dubbels die uiteindelijk de doorslag gaven. Hierin was Willem scherper en won derhalve deze wedstrijd met 3-1 van mij. In de derde poule wedstrijd mocht ik het opnemen tegen Rick van Dijk. Ook in deze partij sta ik lekker te spelen en met hoge scores en goede finishes kom ik met 2-0 voor te staan. Vanaf de derde leg is het Rick die net iets beter is en de volgende twee legs wint. Kortom een beslissende vijfde leg is nodig. In deze vijfde leg is de spanning voelbaar, wij krijgen beiden kansen om de leg te pakken, maar ik kan het beste de zenuwen onder bedwang houden en raak als eerste die laatste dubbel, D8, en pakt hiermee de overwinning op Rick. De laatste poule wedstrijd van mij gaat tegen Sjoerd Winkelmolen. Met degelijk spel weet ik ook deze laatste partij naar mij toe te trekken. Met 3-0 gaat de zege mijn kant op. Met deze poule resultaten wordt ik derde in onze poule en ga verder deze ranking in de B-ronde. Hierin kom ik Jan Kuijpers tegen. Met regelmatig goede scores en ook het vinden van de dubbels aan mijn zijde gaat de winst in deze partij met 2-0 naar mij toe. Een ronde verder tref ik Marcel Boumans aan als tegenstander. De scores blijven aardig verzorgd bij mij en gelijk met de eerste pijl raak ik D20 in de eerste leg om de voorsprong te nemen. In de tweede leg vergroot ik de voorsprong naar 2-0 en dus ben ik met deze overwinning weer een ronde verder. Inmiddels aanbeland in de halve finale is het Rene Janssen die mijn opponent is. Helaas wil het bij mij in deze partij niet meer vallen, de hoge scores blijven achterwege. Dit in tegenstelling tot bij Rene die scorend duidelijk de betere is tijdens deze pot en verdiend de overwinning pakt met een 2-0 zege. Hiermee eindigt voor mij deze eindranking van De Gouden Leeuw editie 6. De finale in de B-ronde ging tussen Rene Janssen en Johnny Zegers, die door eerstgenoemde gewonnen werd met de cijfers 3-1. In de A-ronde werd naast de finale ook een troost finale gehouden om te bepalen wie nummer 3 en 4 zou worden. Deze troostfinale ging tussen Roy Broeks en Bram Moeskops. Het is Roy die deze partij winnend weet af te sluiten met een 3-1 zege. De finale in de A-ronde ging tussen Willem van Keijsteren en Rick van Dijk. In een hoogstaande finale is het uiteindelijk Rick van Dijk die als winnaar uit de bus komt door een overwinning op Willem met 4-2 en hiermee uitgeroepen wordt als winnaar Eindranking Gouden Leeuw editie 6. Een terechte winnaar deze avond, die behalve die ene partij in de poule fase alles wist te winnen. Na afloop van deze finale werden de prijzen van deze eindranking, maar ook die van de eindstand van de 8 reguliere rankings van deze 6e editie uitgereikt door diegene die tijdens deze rankings de wedstrijdleiding in handen had, en dat op een voortreffelijke manier deed, namelijk Roy Broeks. Een welverdiend applaus is hier op zijn plaats. Voorts wil ik ook nog een bedankje brengen aan Evert en Angelique die het steeds weer mogelijk maken dat wij een schitterende avond voorgeschoteld krijgen. Tot de volgende keer.

Tijdens deze middag/avond zijn er door mij foto’s gemaakt die te zien zijn bij het foto-album genaamd: Finale Ranking Gouden Leeuw Sambeek editie 6, op deze site.

Winnaar 8e ranking Gouden Leeuw Sambeek

Schaijk, zondag 10 mei 2015.
Op zaterdag 9 mei 2015 heeft alweer de 8e ranking plaatsgevonden van De Gouden Leeuw te Sambeek, editie 6. Met een aantal van 13 personen ging deze ranking van start. Er werden 2 poules van 4 en 1 poule van 5 gemaakt. Ik werd ingedeeld in de poule van 5. Mijn eerste poule wedstrijd ging tegen Marcel Boumans. Scorend was ik de sterkere, iedere leg stond ik veel eerder op een uitgooi, maar Marcel was in het finishen de beste. Verbijsterd en teleurgesteld over mijn spel moest ik de winst met 3-0 aan Marcel laten. De tegenstander in de 2e poule wedstrijd was Wilfried Derksen. Ditmaal is het Wilfried die scorend de betere is en ook geen problemen ondervindt met de dubbels in de eerste en de tweede leg. Na een achterstand van 2-0 begin ik aan een come-back. De volgende drie legs weet ik te pakken en win zodoende deze partij met 3-2. In de derde poule wedstrijd is Senny van Hoenselaar mijn tegenspeler. Ik weet nog wel een leg te winnen, maar de andere legs komen verdiend op naam van Senny te staan die hiermee een overwinning op mij pakt met 3-1. De laatste wedstrijd in de poule fase gaat tegen Robert Kuijs. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Robert de betere speler was, ondanks dat kreeg ik nog wel kansen om een leg te winnen maar slaagde hier niet in. Met een zege van 3-0 in het voordeel van Robert eindigde deze pot. Het moge duidelijk zijn dat met maar 1 overwinning in de poule fase dit resulteerde in voortzetting van de ranking in de B-ronde. Hierin tref ik Jan Kuijpers aan als tegenstander. In de eerste leg maak ik bij een stand van 172 een 140-score. Dus 32 over, en hoe gooi je die dan normaal gesproken uit ? Natuurlijk met D16, maar ik dacht hier anders over en finishte met D8-D8. De tweede leg was minder spectaculaire dan de eerste en met een 4-finish via D2 ging de winst in deze partij naar mij toe. Aanbeland in de halve finale is het wederom Marcel Boumans waar tegen ik het moet opnemen. In de poule fase had ik nog met 3-0 van Marcel verloren dus dit moest recht gezet worden. Met redelijk spel wist ik deze partij met een 2-0 winst af te sluiten. De finale was bereikt. Het is Sjoerd Winkelmolen die hierin mijn tegenstander is. Tijdens deze finale sta ik scorend lekker te spelen, ook de dubbels vallen snel en zo gebeurt het dat ik met 2-0 voor kom te staan. De derde leg weet Sjoerd op zijn naam te schrijven, maar in de vierde leg ben ik het die het betere van het spel heeft. Met een stand van 114 gooi ik 18-T20 en pijl drie beland net buiten het bord bij de D18. Ondanks het net missen van deze 114-finish maak ik het karwei af door 36 te finishen via 18-D9. Met deze overwinning wordt ik winnaar deze dag in de B-ronde. Al twee keer eerder wist ik door te dringen tot de finale in de B-ronde, echter tot een overwinning kwam het er nooit van tot vandaag dus. Drie keer is scheepsrecht. De winnaar in de A-ronde is Robert Kuijs geworden die in de finale Rick van Dijk versloeg. Na afloop van de ranking werd, onder luid applaus van de aanwezigen, mijn prestatie ten gehore gebracht. Dit werd gedaan door Roy Broeks die deze ranking als wedstrijdleider en dit weer prima uitvoerde. Rest mij nog iedereen te bedanken die aanwezig was op deze, voor mij, speciale avond en in het bijzonder Roy, Evert en Angelique voor de gezellige sfeer. Tot de volgende week waarin de eindranking gespeeld zal worden na het nuttigen van de barbecue. Ik kan bijna niet wachten.

Statistieken team Koetshuis 4 seizoen 2014/15

Schaijk, zaterdag 9 mei 2015.
In het afgelopen seizoen heeft het team van Koetshuis 4 gespeeld in poule 2B van de Brabant boel dartsbond. In totaal werden er door dit team 22 wedstrijden gespeeld, waarvan er 8 winnend af gesloten werden en er dus ook 14 wedstrijden verloren gingen. In deze 22 wedstrijden wisten we in totaal 89 punten te vergaren, een gemiddelde van 4,05 punt per wedstrijd. Met deze behaalde 89 punten zijn we geeindigd op een zesde plaats in onze poule, waarin 12 teams streden. Winnaar in onze poule is het team van Darth Vader geworden, dit met vlag en wimpel, van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat.

Omdat ik helaas niet alle gegevens per individu heb van ons team, beperkt ik me tot mijn eigen persoontje. Van de 22 gespeelde wedstrijden heb ik er zelf aan 15 deelgenomen. Van deze 15 stuks wist ik er 8 winnend af te sluiten, wat neer komt op een winstpercentage van 53%. Het totaal aantal gewonnen legs wat ik in deze 15 partijen behaalde was 31, wat inhoud dat ik gemiddeld per wedstrijd 2,07 legs heb gewonnen.

Langs deze weg wil ik iedereen van team Koetshuis 4 bedanken voor de fijne tijd die wij samen mochten beleven, maar met het eindigen van deze competitie stopt ook mijn inbreng in dit team. Na 11 jaren, en met heel veel plezier deel uit hebben gemaakt van dit geweldige team, is nu het moment aangebroken voor mij om een stapje terug te doen. Met pijn in het hart heb ik dit besluit genomen. Fysiek gezien is het er de laatste jaren niet beter op geworden. En gezondheid is een heilig goed dat je moet koesteren. Koetshuis 4 bedankt voor alles en in mijn hart blijft er altijd een speciaal plekje voor jullie bestaan.

Wedstrijdverslag thuis tegen Mad House

Schaijk, vrijdag 8 mei 2015.
Op donderdag 7 mei hebben we als team Koetshuis 4 onze laatste competitie wedstrijd in de Brabantboel darts bond gespeeld van het seizoen 2014/2015. Deze laatste wedstrijd was een thuiswedstrijd en wel tegen het team van Mad House, komend uit Heesch en spelend namens café Babbels. Frenky en ik wonnen hun singels, Wilke en Pierre konden helaas niet tot winst komen in hun singels. Bij het koppelen waarbij aan de ene kant Frenky en John een duo vormden en ook Pierre en ik een koppel vormden was het alleen het koppel Frenky en John dat de tactics won. Alle andere koppel partijen gingen verloren. De teamronde ging naar ons toe, hierin was het Wilke die met een 20-finish via D10 de zege voor ons opeiste. Hiermee kwam er een einduitslag te voorschijn van 5-4 in het voordeel van team Mad House. Heren van team Mad House bedankt voor de fijne dartavond